Veelgestelde vragen

Het leasen van een fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Fiets Lease Partner geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

Op het moment dat jij als medewerker nog iets moet betalen van de maandelijkse leasekosten, dan mag je dat doen uit je brutoloon. Omdat je dit uit je brutoloon betaalt, dan daalt je loon. Hierdoor betaal je minder belasting. Daarom heb je een voordeel ten hoogte van je belastingschijf en loopt je voordeel al snel op tot wel 40% ten opzichte van het zelf aanschaffen.

Met ons all-in pakket hoef je nergens meer naar om te kijken. Onderhoud, verzekeringen, pechhulp onderweg. You name it. Jij de superfiets, wij het gedoe. Dat is Fiets Lease Partner.

Wij bieden een zorgeloos pakket aan waarin het onderhoud voor slijtage delen tot de accu gedekt is. Geen risico dus op onverwachte hoge kosten. Altijd zit er ook een verzekering bij voor diefstal en schade met een zeer beperkt eigen risico. Ook onderweg word je fiets gemaakt door de ANWB, lukt dat niet dan word je naar een locatie van je voorkeur gebracht.

Alles wat aan een fiets bevestigd kan worden, mag bij de fiets geleased worden. Ook een helm, fietstas en kettingslot kunnen mee geleased worden. Regen- en fietskleding zijn uitgesloten. De totale prijs van de accessoires mag niet hoger zijn dan 15% van de consumentenadviesprijs van de leasefiets. Op het moment dat je met je nieuwe aanwinst de winkel uit fietst, is het leasecontract geactiveerd. Op dat moment kunnen er geen accessoires meer worden toegevoegd.

In de catalogus onder tabblad ‘Assortiment’ kun je het aanbod bekijken en vergelijken. Je kunt filteren op jouw wensen (frametype, merk, type fiets), zodat je makkelijk een keuze kunt maken. Op de productpagina van een fiets vind je de technische specificaties.

Laat je je toch liever adviseren in de winkel? Dat kan, wij staan altijd voor je klaar om te helpen met het maken van de juiste keuze in onze showroom.

Het leasen van een fiets goedkoper dan het zelf kopen van een fiets. Dit met en zonder een werkgeversbijdrage doordat je de maandelijkse leasekosten uit je loon betaalt. Ook kan je aan het eind van de looptijd de fiets optioneel overnemen. Dan betaal je in feite je fiets fiscaal vriendelijk af en heb je tegelijkertijd ook voordeel over het onderhoud, verzekering en pechhulp. Bereken hier je voordeel.

Je krijgt geen BKR registratie omdat de fiets op naam van je werkgever staat. Heb je pech onderweg, dan heb je recht op pechhulp van de ANWB. De fiets is ook verzekerd. Is die gestolen, kies dan een nieuwe uit. Wel moet je dan aangifte doen en ons de 2 originele sleutels opsturen.  Fiets zorgeloos met de wind in je haren onbeperkt privé of naar je werk!

Met onze calculator kun je heel makkelijk de netto prijs berekenen.

De calculator laat ook zien wat de bruto leaseprijs is. De brutolease is het bedrag wat jouw werkgever betaald, dit bedrag krijg jij ook te zien als je de fiets hebt besteld. De netto leaseprijs is het bedrag wat jouw werkgever aan jouw door belast als werknemer. 

De bijtelling wordt berekend over de fiscale waarde van de fiets, dat is de officiële nieuwprijs van de fiets inclusief btw. Dit is een percentage van 7% dat bij het brutoloon van jou als werknemer wordt opgeteld. In onze online catalogus of onze online calculator zie je meteen per fiets wat de bijtelling wordt.

In ons digitale portaal zie je alles overzichtelijk bij elkaar. Je voorwaarden, je salarisadministratie, welke medewerkers al fietsen naar het werk. Met ons portaal heb je geen papierwinkel meer of last van vertraging.

Fiets Lease Partner heeft een geheel digitaal proces opgezet voor zowel werkgever als werknemer. Hierin gaat de medewerkers akkoord met alle voorwaarden van jullie fietslease plan. Geen papierwinkel meer of vertraging. Je wordt als werkgever helemaal op de hoogte gehouden door ons systeem tot aan de verwerking in de salarisadministratie.

Nee, fietslease kan volledig buiten de werkkostenregeling plaatsvinden. Daarom is het zo aantrekkelijk voor werkgevers om fietslease aan te bieden.

Werkgevers

  • Gezondere en fittere medewerkers
  • Alle kosten op 1 factuur en gespreid over looptijd van 36 maanden.
  • Een fiets via de werkgever is een veel gevraagde arbeid voorwaarde.

Werknemers

  • U rijdt zeer voordelig een nieuwe E-bike van het merk Giant, LIV of Momentum.
  • U rijdt een E-bike tegen een vast laag maand bedrag.
  • Alle kosten in 1

Zelfstandigen

  • Een vast maand bedrag
  • Inclusief reparatie, onderhoud en verzekering
  • Gezonder en fitter op uw bedrijf

Klaar om een gezondere start te maken?

Met Fiets Lease Partner hebt u de juiste mobility partner voor al uw e-bike wensen